Gårdsglass från Film

Gräddglass med vanilj och fläderbär

Glass är glädje, flärd och lyx

Vi gör glass från grunden av svenska råvaror och vi väljer lokalproducerade råvaror när det är möjligt. All glass görs i små omgångar och smaksättningarna varierar över säsong.

Mjölk och grädde hämtar vi alltid hos Elins Glada Ekologiska Kor. Utan den blir det ingen glass. Ägg kommer från Elsarbo Gårds frigående fina hönor som betar gräs bara några stenkast från oss. Även honungen i all vår glass är lokalproducerad i trakterna runt Österbybruk när den inte kommer från vår egen bigård.

Äpple, fläder och rabarber är exempel på fruktsmaksättningar som vi producerar själva. Andra råvaror, frukt och kryddor som inte kan produceras i det kalla Norden köper vi genom kontrollerade kanaler där vi genom våra inköp främjar hållbart lantbruk på de platser där de produceras.

Maräng

Glass är gott. Glass med maräng är ännu godare!

Fransk maräng

I glassen använder vi främst äggula. Äggvitan som blir kvar bakar vi maränger på, både naturella och smaksatta.

Maränger på gång!

Handla

Hur kan du lägga rabarber på en glass eller två?

För att veta när det går att boka får du hålla span på vårt instagram-konto @filmsgardsprodukter. Det är även kanalen för att veta när det kommer att gå att köpa ”obokad” glass i Mjölkboden hos Elins Glada Ekologiska Kor. Där kommer det främst finnas möjlighet på lördagar eller söndagar.

Det går alltid bra att skicka en förfrågan om du vill köpa en något större mängd till något speciellt tillfälle. Ha gärna god framförhållning! Detta är en liten produktion som sker intill flera andra verksamheter.

Allergener

Gräddglassen görs uteslutande med komjölk och grädde från komjölk, ägg, socker och honung. Flertalet av våra sorbeter är däremot utan ägg och mjölkprodukter men tillverkas i samma maskin som gräddglassen.

Glassen produceras i kök där även andra livsmedel hanteras. Vi kan därför inte garantera att glass och maräng är fria från spår av nötter, jordnötter, mandel, gluten, citrus mm. även om inget av detta är tillsatt i den specifika glassen från början. Maskiner och redskap mellan tillverkningar. Vad de olika glassarna är gjorda på står förstås i ingredienserna på varje förpackning.

Undrar du kring något specifikt? Kontakta oss!

Gårdsglass från Film