Gårdsglass

Glass är glädje, flärd och lyx

Vi gör glass från grunden av svenska råvaror och vi väljer lokalproducerade råvaror när det är möjligt. All glass görs i små omgångar och smaksättningarna varierar över säsong.

Mjölk och grädde hämtar vi alltid hos Elins Glada Ekologiska Kor. Utan den blir det ingen glass. Ägg kommer oftast från Elsarbo Gårds frigående fina hönor som betar gräs bara några stenkast från oss. Även honungen i all vår glass är lokalproducerad i trakterna runt Österbybruk när den inte kommer från vår egen bigård.

Äpple, fläder och rabarber är exempel på fruktsmaksättningar som vi producerar själva. Andra råvaror, frukt och kryddor som inte kan produceras i det kalla Norden köper vi genom kontrollerade kanaler där vi genom våra inköp främjar hållbart lantbruk på de platser där de produceras.

Handla

Hur kan du lägga rabarber på en glass eller två?

Bäst koll får du genom att hålla span på vårt Instagram-konto @filmsgardsprodukter eller på Facebook. Där annonseras det mesta i Stories. Det är även kanalen för att veta när det kommer att gå att köpa glass mm i Mjölkboden hos Elins Glada Ekologiska Kor. Där kommer det främst finnas möjlighet på lördagar eller söndagar. Ibland dyker vi upp på REKO i Österbybruk-Gimo och ibland spontanbesöks andra försäljningsställen.

Glass är mycket av en säsongsvara med högre efterfrågan på sommaren. Sommartid, ungefär maj-september, tillverkar vi regelbundet. Vintertid sker produktionen endast på förfrågan.

Det går alltid bra att skicka en förfrågan om du vill köpa en något större mängd till något speciellt tillfälle så producerar vi efter era önskemål. Ha gärna lite framförhållning, minst en vecka eller ännu hellre två! Detta är en liten produktion som sker intill flera andra verksamheter. Man kan även höra av sig och fråga om det finns något i frysarna. Ofta finns det enstaka förpackningar kvar.

Maräng

Glass är gott. Glass med topping är ännu godare!

I glassen användes främst äggula. Äggvitan som blir kvar bakar vi maränger på, både naturella och smaksatta.

Fransk maräng

Sås till glass

Glass är underbart gott. Glass med sås är ännu bättre! En återkommande favorit är salt kolasås.

Salt kolasås

Förpackningar

Glassen finns i portionsförpackning motsvarande ca 2 kulor glass samt i förpackning om ca 0,5 liter.

Vi använder förpackningar i papper till all glass. Lägg din förpackning i återvinningen när glassen är slut.

Allergener

Gräddglassen görs uteslutande med komjölk och grädde från komjölk, ägg, socker och honung. Flertalet av våra sorbeter är däremot utan ägg och mjölkprodukter men tillverkas i samma maskin som gräddglassen.

Glassen produceras i kök där även andra livsmedel hanteras. Vi kan därför inte garantera att glass och maräng är fria från spår av nötter, jordnötter, mandel, gluten, frukt mm. även om inget av detta är tillsatt i den specifika glassen från början. Maskiner och redskap rengörs givetvis grundligt mellan alla tillverkningar. Vad de olika glassarna är gjorda på står på respektive förpackning.

Undrar du kring något specifikt? Kontakta oss!

Gårdsglass från Film